War2.ru Slogan
News: If your graphics are broken you can fix with the new ddraw version.
** Read how to install it here **


Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Welcome to the forums! We're glad to have you here! :) You can register your account here, then feel free to introduce yourself in the Server.War2.ru board & let us know who you are on the server.

Need help with War2 on my laptop! 6191  16

Critter Posts: 4 Karma: +0/-0 *

HyenaOnDrugs

  • Critter
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Need help with War2 on my laptop!
« on: February 09, 2015, 03:25:16 PM »
First of all i'd like to introduce myself. I'm HyenaOnDrugs , 16-year-old from Serbia.
I was introduced to Warcraft II about 10 years ago by my 15 years older friend on his Sony Playstation 1. I've had a great and thrilling experience playing it then (Never got good enough tho)...
      Few months ago i decided to get back into the game and get a laptop(year 2000.< for the true vintage feel) exclusively for Warcraft 2 and turn it into a Warcraft themed gaming machine... I've finally achieved that goal few days ago and got this baby :

dodaj.rs/f/i/ef/3rjzBC44/1/portablefujitsu-siemensl.jpg

It's not the original picture but it's the same model. Specifications:
-32mb of RAM
-600 or 800 mhz
-20 GB HDD
I don't actually remember which graphic card it has and i'm too lazy to look up for it now but it's not that important i guess...
It has Win98 installed by default which is awesome to me since i love that retro interface. Interesting thing is that the battery is 15+ years old and still manages to last for an hour!

Ok , so here's the deal. I wanted to install the game on it but :

1) Tried with the USB (Damn! USB memory isn't supported on Win98 unless you install the driver manually) - FAILED
2) Tried with the CD (Damn again! Realized the cd reader isn't working) - FAILED
3) Bought a floppy disk to test it if it works (Damn #3! I forgot that my PC doesn't have a floppy drive) - FAILED
4) Tried connecting the laptop to internet with the ethernet cable (...No ethernet port...) - FAILED

I noticed it does have the modem for the dial-up connection (Hooray) ,then i paid for 10 hours of the dial up internet and tried connecting *BUT* (Gosh ,something always gets wrong)... after connecting i get a few seconds of connection and then it disconnects (Tried multiple times)... I cannot even load up google before it goes off... I contacted the support yesterday and been chatting with them since but no solutions yet...

Ok , here's the question (Finally haha , sorry guys) :
Does anyone know a solution for the dial up problems OR a way to transfer the game from my pc to the laptop?

Thanks in advance !

Rgs,
HyenaOnDrugs

EDIT : Sorry for my grammar, i know it's not good yet but i'm trying to improve it !
Peon Posts: 22 Karma: +2/-0 **

BHC-JesK

  • Peon
  • **
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Need help with War2 on my laptop!
« Reply #1 on: February 09, 2015, 04:08:14 PM »
If you have another PC with IDE interface (or an adapter), take the HDD out of the laptop and attach it to the IDE interface...
Sappers Posts: 991 Karma: +48/-109 ******

SmurfKinG

  • Sappers
  • ******
  • Posts: 991
    • View Profile
Re: Need help with War2 on my laptop!
« Reply #2 on: February 09, 2015, 07:56:41 PM »
are u a timetraveller lost in time or wtf? Dialup? really?

Cdrom?
You Are posting on a forum of a game called.Warcraft which has its own version called war2combat free to download which is 13mb so forget cdroms

Now, if you are thinking an old computer is the.best choice for war2 you are in a big mistake, it consumes hell of resources even with a pentium4 and 1gigram you will lag around and noone will play with you.

That is if u had normal imternet, but dialup?  Go play internet backgammon
Ogre Mage Posts: 1549 Karma: +60/-36 ********

Winchester

  • Ogre Mage
  • ********
  • *
  • Posts: 1549
    • View Profile
Re: Need help with War2 on my laptop!
« Reply #3 on: February 09, 2015, 10:33:36 PM »

That is if u had normal imternet, but dialup?  Go play internet backgammon

Maybe Equinox should play that lol
Critter Posts: 4 Karma: +0/-0 *

HyenaOnDrugs

  • Critter
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Need help with War2 on my laptop!
« Reply #4 on: February 10, 2015, 08:04:38 AM »
are u a timetraveller lost in time or wtf? Dialup? really?

Cdrom?
You Are posting on a forum of a game called.Warcraft which has its own version called war2combat free to download which is 13mb so forget cdroms

Now, if you are thinking an old computer is the.best choice for war2 you are in a big mistake, it consumes hell of resources even with a pentium4 and 1gigram you will lag around and noone will play with you.

That is if u had normal imternet, but dialup?  Go play internet backgammon

You should really read the text again , your reply has nothing to do with my problem/thread. It's so irrelevant ...

If you have another PC with IDE interface (or an adapter), take the HDD out of the laptop and attach it to the IDE interface...

Thanks for the advice, i do not own that cable but might get it soon if there's no other way to transfer the game files...
Best War2 Player Ever Ogre Mage Posts: 1745 Karma: +55/-58 #1 on: Kali, Heat, Zone, Kahn, GameStorm, Bnet, RU ********

GaNzTheLegend

  • Best War2 Player Ever
  • Ogre Mage
  • ********
  • *
  • Posts: 1745
  • #1 on: Kali, Heat, Zone, Kahn, GameStorm, Bnet, RU
    • View Profile
    • Kali Hall Of Fame
Re: Need help with War2 on my laptop!
« Reply #5 on: February 10, 2015, 10:52:30 AM »
Just download the game from here

ftp://ftp.war2.ru/war2/War2Combat401.exe
Critter Posts: 4 Karma: +0/-0 *

HyenaOnDrugs

  • Critter
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Need help with War2 on my laptop!
« Reply #6 on: February 10, 2015, 11:02:09 AM »
Just download the game from here

ftp://ftp.war2.ru/war2/War2Combat401.exe

I would do that if i could connect to internet at all haha, If you had read the text above ^
you would have seen that i cannot access the internet :/ ...
(ง︡'-'︠)ง "Bitchin!" ®©℗™ Dragon Posts: 6059 Karma: +135/-70 "It's going to be Legen-(wait for it......)-DARY!" **********

EviL~Ryu

  • (ง︡'-'︠)ง "Bitchin!" ®©℗™
  • Dragon
  • **********
  • *
  • Posts: 6059
  • "It's going to be Legen-(wait for it......)-DARY!"
    • View Profile
    • Clan EviL Official Page
Re: Need help with War2 on my laptop!
« Reply #7 on: February 10, 2015, 11:26:12 AM »
Just download the game from here

ftp://ftp.war2.ru/war2/War2Combat401.exe

I would do that if i could connect to internet at all haha, If you had read the text above ^
you would have seen that i cannot access the internet :/ ...
You have wifi support at home? Becuase you can buy a USB wifi apadator to help connect you to the internet. If eternet does not work....i have done that to numerous old computers of mine. Works great.

Sent from my Motorola DynaTAC 8000X

Critter Posts: 4 Karma: +0/-0 *

HyenaOnDrugs

  • Critter
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Need help with War2 on my laptop!
« Reply #8 on: February 10, 2015, 11:37:37 AM »
Just download the game from here

ftp://ftp.war2.ru/war2/War2Combat401.exe

I would do that if i could connect to internet at all haha, If you had read the text above ^
you would have seen that i cannot access the internet :/ ...
You have wifi support at home? Becuase you can buy a USB wifi apadator to help connect you to the internet. If eternet does not work....i have done that to numerous old computers of mine. Works great.

Sent from my Motorola DynaTAC 8000X



I have one at home but cannot use it since it needs a driver which i cannot install because i have no cd reader...
(ง︡'-'︠)ง "Bitchin!" ®©℗™ Dragon Posts: 6059 Karma: +135/-70 "It's going to be Legen-(wait for it......)-DARY!" **********

EviL~Ryu

  • (ง︡'-'︠)ง "Bitchin!" ®©℗™
  • Dragon
  • **********
  • *
  • Posts: 6059
  • "It's going to be Legen-(wait for it......)-DARY!"
    • View Profile
    • Clan EviL Official Page
Re: Need help with War2 on my laptop!
« Reply #9 on: February 10, 2015, 11:44:24 AM »
Just download the game from here

ftp://ftp.war2.ru/war2/War2Combat401.exe

I would do that if i could connect to internet at all haha, If you had read the text above ^
you would have seen that i cannot access the internet :/ ...
You have wifi support at home? Becuase you can buy a USB wifi apadator to help connect you to the internet. If eternet does not work....i have done that to numerous old computers of mine. Works great.

Sent from my Motorola DynaTAC 8000X



I have one at home but cannot use it since it needs a driver which i cannot install because i have no cd reader...
Buy a usb cd drive then.

Sent from my Motorola DynaTAC 8000X

Sappers Posts: 991 Karma: +48/-109 ******

SmurfKinG

  • Sappers
  • ******
  • Posts: 991
    • View Profile
Re: Need help with War2 on my laptop!
« Reply #10 on: February 10, 2015, 01:08:31 PM »
Just download the game from here

ftp://ftp.war2.ru/war2/War2Combat401.exe

I would do that if i could connect to internet at all haha, If you had read the text above ^
you would have seen that i cannot access the internet :/ ...
You have wifi support at home? Becuase you can buy a USB wifi apadator to help connect you to the internet. If eternet does not work....i have done that to numerous old computers of mine. Works great.

Sent from my Motorola DynaTAC 8000X



I have one at home but cannot use it since it needs a driver which i cannot install because i have no cd reader...
Buy a usb cd drive then.

Sent from my Motorola DynaTAC 8000X



can't cuz no driver for usb cuz running win98.

this thread is just lol

no cd, no usb, no internet to fix either cd or usb. but he asks how can he do it, 8) :o :( :-\ ::)  ;)

Sappers Posts: 991 Karma: +48/-109 ******

SmurfKinG

  • Sappers
  • ******
  • Posts: 991
    • View Profile
Re: Need help with War2 on my laptop!
« Reply #11 on: February 10, 2015, 01:12:26 PM »
i heard if you ejaculate in your cd it then wipe it with a clean sheet it comes becomes readable again , give it a try
(ง︡'-'︠)ง "Bitchin!" ®©℗™ Dragon Posts: 6059 Karma: +135/-70 "It's going to be Legen-(wait for it......)-DARY!" **********

EviL~Ryu

  • (ง︡'-'︠)ง "Bitchin!" ®©℗™
  • Dragon
  • **********
  • *
  • Posts: 6059
  • "It's going to be Legen-(wait for it......)-DARY!"
    • View Profile
    • Clan EviL Official Page
Re: Need help with War2 on my laptop!
« Reply #12 on: February 10, 2015, 01:16:45 PM »
i heard if you ejaculate in your cd it then wipe it with a clean sheet it comes becomes readable again , give it a try
LMFAO

Sent from my Motorola DynaTAC 8000X

Death Knight Posts: 3215 Karma: +78/-2 retired, be in music section *********

easycompany

  • Death Knight
  • *********
  • Posts: 3215
  • retired, be in music section
    • View Profile
Re: Need help with War2 on my laptop!
« Reply #13 on: February 20, 2015, 10:07:52 PM »
get win98 se
Administrator Ogre Mage Posts: 1988 Karma: +104/-109 *****

mousEtopher

  • Administrator
  • Ogre Mage
  • *****
  • *
  • Posts: 1988
    • View Profile
    • War2.me
Re: Need help with War2 on my laptop!
« Reply #14 on: February 26, 2015, 10:41:33 AM »
lol, these guys just aren't getting it..

1) Tried with the USB (Damn! USB memory isn't supported on Win98 unless you install the driver manually) - FAILED
2) Tried with the CD (Damn again! Realized the cd reader isn't working) - FAILED
3) Bought a floppy disk to test it if it works (Damn #3! I forgot that my PC doesn't have a floppy drive) - FAILED
4) Tried connecting the laptop to internet with the ethernet cable (...No ethernet port...) - FAILED

Hah! I've been in exactly the same boat, I think I was trying to get Paint or something onto an old POS Win95/98 lap with a very similar set of limitations. Frustrating! :D So your options are basically:

- Get an IDE enclosure, connect the lap's hard drive to another computer, copy the needed files/drivers onto the drive, then reinstall in the lap.
- Get a new CD reader off ebay. (Usually you just remove one screw, slide the old drive out & pop the new one into the slot.)
- Scrap that heap and get a slightly newer laptop. 15 years old is ancient. :D A newer model will give you fewer headaches, probably run the game better, and can still be configured for that vintage look & feel. c: