War2.ru Slogan
News: If your graphics are broken you can fix with the new ddraw version.
** Read how to install it here **


Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Welcome to the forums! We're glad to have you here! :) You can register your account here, then feel free to introduce yourself in the Server.War2.ru board & let us know who you are on the server.

[done] FPS lag in-game 568  12

Peon Posts: 6 Karma: +2/-0 **

glenT

  • Peon
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
[done] FPS lag in-game
« on: June 01, 2018, 10:57:39 PM »
Hello. I just downloaded the game and the sound pack. The game (both with and without the sound pack) have unplayable FPS lag, mainly when moving more than one unit.
I run Windows 10, and have a top of the line computer. I've tried everything recommended for windows 10 users without success as well as different compatibility modes. I didn't see anyone else having this issue, so I figured I'd make a post myself.

Thanks in advance.
Ogre Mage Posts: 2421 Karma: +106/-8 The General ********

~ToRa~

  • Ogre Mage
  • ********
  • *
  • Posts: 2421
  • The General
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #1 on: June 02, 2018, 05:01:34 PM »
Death Knight Posts: 2517 Karma: +79/-2 *********

tupac

  • Death Knight
  • *********
  • *
  • Posts: 2517
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #2 on: June 02, 2018, 07:13:58 PM »
Hello. I just downloaded the game and the sound pack. The game (both with and without the sound pack) have unplayable FPS lag, mainly when moving more than one unit.
I run Windows 10, and have a top of the line computer. I've tried everything recommended for windows 10 users without success as well as different compatibility modes. I didn't see anyone else having this issue, so I figured I'd make a post myself.

Thanks in advance.

First is first let's get some info about your PC.

Hold down the windows key and press R

Now type your msinfo32 and click ok.

Take a screenshot and upload it here.

Or give me your model and serial number on the computer.
Ogre Mage Posts: 2421 Karma: +106/-8 The General ********

~ToRa~

  • Ogre Mage
  • ********
  • *
  • Posts: 2421
  • The General
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #3 on: June 05, 2018, 12:35:33 AM »
Peon Posts: 6 Karma: +2/-0 **

glenT

  • Peon
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #4 on: June 05, 2018, 10:31:01 PM »
@glenT

Hey guys sorry, been busy. See below:

https://imgur.com/a/60uSpOr

no serial number because i built it myself :P

I never have issues like this but for some reason i just cant seem to figure this one out. Thanks for response :)
Peon Posts: 6 Karma: +2/-0 **

glenT

  • Peon
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #5 on: June 12, 2018, 08:52:38 PM »
any ideas?
Death Knight Posts: 2517 Karma: +79/-2 *********

tupac

  • Death Knight
  • *********
  • *
  • Posts: 2517
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #6 on: June 17, 2018, 02:14:20 AM »
@glenT

Hey guys sorry, been busy. See below:

https://imgur.com/a/60uSpOr

no serial number because i built it myself :P

I never have issues like this but for some reason i just cant seem to figure this one out. Thanks for response :)
Have you installed a color fix?
Peon Posts: 6 Karma: +2/-0 **

glenT

  • Peon
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #7 on: June 18, 2018, 06:24:12 PM »
@glenT

Hey guys sorry, been busy. See below:

https://imgur.com/a/60uSpOr

no serial number because i built it myself :P

I never have issues like this but for some reason i just cant seem to figure this one out. Thanks for response :)
Have you installed a color fix?

No I have not.
Peon Posts: 6 Karma: +2/-0 **

glenT

  • Peon
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #8 on: July 15, 2018, 12:12:39 PM »
@glenT

Hey guys sorry, been busy. See below:

https://imgur.com/a/60uSpOr

no serial number because i built it myself :P

I never have issues like this but for some reason i just cant seem to figure this one out. Thanks for response :)
Have you installed a color fix?

No I have not.



Any ideas on this one? It's still unplayable.
Administrator Ogre Mage Posts: 1925 Karma: +101/-109 *****

mousEtopher

  • Administrator
  • Ogre Mage
  • *****
  • *
  • Posts: 1925
    • View Profile
    • War2.me
Re: FPS lag in-game
« Reply #9 on: November 19, 2018, 05:34:07 AM »
@glenT


Hey guys sorry, been busy. See below:

https://imgur.com/a/60uSpOr

no serial number because i built it myself :P

I never have issues like this but for some reason i just cant seem to figure this one out. Thanks for response :)

Have you installed a color fix?


No I have not.




Any ideas on this one? It's still unplayable.

@glenT since you posted this several people have asked a similar question in the Discord server, and the solution that seems to be working consistently is to install the newest ddraw patch available on the website (only takes a second to do). see here: http://en.war2.ru/ddraw
Peon Posts: 6 Karma: +2/-0 **

glenT

  • Peon
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: [done] FPS lag in-game
« Reply #10 on: November 19, 2018, 11:22:48 AM »
Thanks for tagging me. I never figured it out so I just haven't played yet. I'll give this a whirl when I get home tonight. Will report back.
Administrator Ogre Mage Posts: 1925 Karma: +101/-109 *****

mousEtopher

  • Administrator
  • Ogre Mage
  • *****
  • *
  • Posts: 1925
    • View Profile
    • War2.me
Re: [done] FPS lag in-game
« Reply #11 on: November 24, 2018, 06:31:14 PM »
nice! hope it works out :thumbsup:
Ogre Posts: 1021 Karma: +63/-0 *******

Lambchops

  • Ogre
  • *******
  • *
  • Posts: 1021
    • View Profile
Re: [done] FPS lag in-game
« Reply #12 on: November 25, 2018, 09:02:26 PM »

THB Windows 10 is just a horrible pile of spyware.

For WC2 and probably lots of other retro software, I think your best bet is to install VirtualBox with an older OS .... XP works great for WC2.

So your main OS is win10 then you can just boot a virtual machine off your desktop.

Your PC looks to have more than enough power a heap of VMs so once you have VirtualBox set up it should be pretty painless.