War2.ru Slogan
News: Watch live streams at War2TV and replays of
past streams at War2TV Reruns!


Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Welcome to the forums! We're glad to have you here! :) You can register your account here, then feel free to introduce yourself in the Server.War2.ru board & let us know who you are on the server.

[done] FPS lag in-game 577  12

Peon Posts: 6 Karma: +2/-0 **

glenT

  • Peon
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
[done] FPS lag in-game
« on: June 01, 2018, 10:57:39 PM »
Hello. I just downloaded the game and the sound pack. The game (both with and without the sound pack) have unplayable FPS lag, mainly when moving more than one unit.
I run Windows 10, and have a top of the line computer. I've tried everything recommended for windows 10 users without success as well as different compatibility modes. I didn't see anyone else having this issue, so I figured I'd make a post myself.

Thanks in advance.
Ogre Mage Posts: 2423 Karma: +106/-8 The General ********

~ToRa~

  • Ogre Mage
  • ********
  • *
  • Posts: 2423
  • The General
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #1 on: June 02, 2018, 05:01:34 PM »
Death Knight Posts: 2517 Karma: +79/-2 *********

tupac

  • Death Knight
  • *********
  • *
  • Posts: 2517
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #2 on: June 02, 2018, 07:13:58 PM »
Hello. I just downloaded the game and the sound pack. The game (both with and without the sound pack) have unplayable FPS lag, mainly when moving more than one unit.
I run Windows 10, and have a top of the line computer. I've tried everything recommended for windows 10 users without success as well as different compatibility modes. I didn't see anyone else having this issue, so I figured I'd make a post myself.

Thanks in advance.

First is first let's get some info about your PC.

Hold down the windows key and press R

Now type your msinfo32 and click ok.

Take a screenshot and upload it here.

Or give me your model and serial number on the computer.
Ogre Mage Posts: 2423 Karma: +106/-8 The General ********

~ToRa~

  • Ogre Mage
  • ********
  • *
  • Posts: 2423
  • The General
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #3 on: June 05, 2018, 12:35:33 AM »
Peon Posts: 6 Karma: +2/-0 **

glenT

  • Peon
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #4 on: June 05, 2018, 10:31:01 PM »
@glenT

Hey guys sorry, been busy. See below:

https://imgur.com/a/60uSpOr

no serial number because i built it myself :P

I never have issues like this but for some reason i just cant seem to figure this one out. Thanks for response :)
Peon Posts: 6 Karma: +2/-0 **

glenT

  • Peon
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #5 on: June 12, 2018, 08:52:38 PM »
any ideas?
Death Knight Posts: 2517 Karma: +79/-2 *********

tupac

  • Death Knight
  • *********
  • *
  • Posts: 2517
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #6 on: June 17, 2018, 02:14:20 AM »
@glenT

Hey guys sorry, been busy. See below:

https://imgur.com/a/60uSpOr

no serial number because i built it myself :P

I never have issues like this but for some reason i just cant seem to figure this one out. Thanks for response :)
Have you installed a color fix?
Peon Posts: 6 Karma: +2/-0 **

glenT

  • Peon
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #7 on: June 18, 2018, 06:24:12 PM »
@glenT

Hey guys sorry, been busy. See below:

https://imgur.com/a/60uSpOr

no serial number because i built it myself :P

I never have issues like this but for some reason i just cant seem to figure this one out. Thanks for response :)
Have you installed a color fix?

No I have not.
Peon Posts: 6 Karma: +2/-0 **

glenT

  • Peon
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: FPS lag in-game
« Reply #8 on: July 15, 2018, 12:12:39 PM »
@glenT

Hey guys sorry, been busy. See below:

https://imgur.com/a/60uSpOr

no serial number because i built it myself :P

I never have issues like this but for some reason i just cant seem to figure this one out. Thanks for response :)
Have you installed a color fix?

No I have not.



Any ideas on this one? It's still unplayable.
Administrator Ogre Mage Posts: 1925 Karma: +101/-109 *****

mousEtopher

  • Administrator
  • Ogre Mage
  • *****
  • *
  • Posts: 1925
    • View Profile
    • War2.me
Re: FPS lag in-game
« Reply #9 on: November 19, 2018, 05:34:07 AM »
@glenT


Hey guys sorry, been busy. See below:

https://imgur.com/a/60uSpOr

no serial number because i built it myself :P

I never have issues like this but for some reason i just cant seem to figure this one out. Thanks for response :)

Have you installed a color fix?


No I have not.




Any ideas on this one? It's still unplayable.

@glenT since you posted this several people have asked a similar question in the Discord server, and the solution that seems to be working consistently is to install the newest ddraw patch available on the website (only takes a second to do). see here: http://en.war2.ru/ddraw
Peon Posts: 6 Karma: +2/-0 **

glenT

  • Peon
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: [done] FPS lag in-game
« Reply #10 on: November 19, 2018, 11:22:48 AM »
Thanks for tagging me. I never figured it out so I just haven't played yet. I'll give this a whirl when I get home tonight. Will report back.
Administrator Ogre Mage Posts: 1925 Karma: +101/-109 *****

mousEtopher

  • Administrator
  • Ogre Mage
  • *****
  • *
  • Posts: 1925
    • View Profile
    • War2.me
Re: [done] FPS lag in-game
« Reply #11 on: November 24, 2018, 06:31:14 PM »
nice! hope it works out :thumbsup:
Ogre Posts: 1022 Karma: +63/-0 *******

Lambchops

  • Ogre
  • *******
  • *
  • Posts: 1022
    • View Profile
Re: [done] FPS lag in-game
« Reply #12 on: November 25, 2018, 09:02:26 PM »

THB Windows 10 is just a horrible pile of spyware.

For WC2 and probably lots of other retro software, I think your best bet is to install VirtualBox with an older OS .... XP works great for WC2.

So your main OS is win10 then you can just boot a virtual machine off your desktop.

Your PC looks to have more than enough power a heap of VMs so once you have VirtualBox set up it should be pretty painless.