War2.ru Slogan
News: New responsive forum theme available!
Click here to switch! More info here!


Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Welcome to the forums! We're glad to have you here! :) You can register your account here, then feel free to introduce yourself in the Server.War2.ru board & let us know who you are on the server.

Warcraft 2 and Pentium CPUs? 332  8

Grunt Posts: 75 Karma: +0/-0 ***

Muz

  • Grunt
  • ***
  • Posts: 75
    • View Profile
*

Muz

Warcraft 2 and Pentium CPUs?
« on: July 11, 2018, 12:01:05 PM »
I have just tried Warcraft 2 in a Pentium 3 CPU, the scroll is quite fast. Is Pentium 2 recommended for Warcraft 2?
Death Knight Posts: 3030 Karma: +72/-2 retired, be in music section *********

easycompany

  • Death Knight
  • *********
  • Posts: 3030
  • retired, be in music section
    • View Profile
Re: Warcraft 2 and Pentium CPUs?
« Reply #1 on: July 11, 2018, 02:35:35 PM »
dos maybe ....i fixed it in dosbox..but on real hardware u may have to use autohotkey to say make right scroll like its tapped instead of held down :o...to much ass lol p3s are great though

i was messing with war2dos hopefully to fix that problem from war2 exe.. but ill have a look again.
Grunt Posts: 216 Karma: +17/-4 ***

Rit

  • Grunt
  • ***
  • *
  • Posts: 216
    • View Profile
    • Rit's Youtube
*

Rit

Re: Warcraft 2 and Pentium CPUs?
« Reply #2 on: July 11, 2018, 09:37:59 PM »
I still use a Pentium 2 with Windows 98 and it's the only computer I feel comfortable playing on.  The feel of the mouse is much different, even more so than the Pentium 3 I once played on.  I've noticed I'm faster and more precise on the Pentium 2.
Ogre Posts: 1273 Karma: +143/-13 *******

XuRnT

  • Ogre
  • *******
  • *
  • Posts: 1273
    • View Profile
    • Warcraft 2 Server
Re: Warcraft 2 and Pentium CPUs?
« Reply #3 on: July 11, 2018, 10:40:08 PM »
Will newer mouses work if I buy a Pentium 2?
Grunt Posts: 216 Karma: +17/-4 ***

Rit

  • Grunt
  • ***
  • *
  • Posts: 216
    • View Profile
    • Rit's Youtube
*

Rit

Re: Warcraft 2 and Pentium CPUs?
« Reply #4 on: July 14, 2018, 11:14:17 PM »
Will newer mouses work if I buy a Pentium 2?

I tried a wireless usb gaming mouse and keyboard on mine last night.  The mouse worked but the keyboard didn't.  It had one usb for both though.  Either they won't work together on it or I didn't properly install the driver. 
Ogre Posts: 1273 Karma: +143/-13 *******

XuRnT

  • Ogre
  • *******
  • *
  • Posts: 1273
    • View Profile
    • Warcraft 2 Server
Re: Warcraft 2 and Pentium CPUs?
« Reply #5 on: July 15, 2018, 12:56:05 AM »
I need your help shopping for one Rit. I really would like to get that old feel back. I use to be able to have like 6 peons in motion at the same time in free castles with like you said precise clickings. It seems like I could still do it but I just need the right equiptment. (I have not felt comfortable playing in 10 years! Something has always felt off!)

@mousEtopher Can these older computers stream too? If not I may need to set up two gaming areas.
Grunt Posts: 216 Karma: +17/-4 ***

Rit

  • Grunt
  • ***
  • *
  • Posts: 216
    • View Profile
    • Rit's Youtube
*

Rit

Re: Warcraft 2 and Pentium CPUs?
« Reply #6 on: July 15, 2018, 09:44:18 PM »

I need your help shopping for one Rit. I really would like to get that old feel back. I use to be able to have like 6 peons in motion at the same time in free castles with like you said precise clickings. It seems like I could still do it but I just need the right equiptment. (I have not felt comfortable playing in 10 years! Something has always felt off!)

@mousEtopher Can these older computers stream too? If not I may need to set up two gaming areas.

I would recommend getting a Pentium 2 450 mhz.  That's the best you're going to get as far as CPU.  You should also max out the RAM.

It won't be able to handle streaming but you should be fine using warvid... and you could always stream your warvids.
Death Knight Posts: 3030 Karma: +72/-2 retired, be in music section *********

easycompany

  • Death Knight
  • *********
  • Posts: 3030
  • retired, be in music section
    • View Profile
Re: Warcraft 2 and Pentium CPUs?
« Reply #7 on: July 15, 2018, 10:19:11 PM »
amd supersocket7 550, these are all overkill for dos lol, p166 even that is.your looking at socket 3 machines 486's if your doing a war2dos, forget dukenukem doom2 though.

upper end p2s are for bnet

i started dos in kali on a p3 1ghz ..i dont remember a native problem but i was shitting bricks playing online and people bitching for me to get bnet edition
Death Knight Posts: 3030 Karma: +72/-2 retired, be in music section *********

easycompany

  • Death Knight
  • *********
  • Posts: 3030
  • retired, be in music section
    • View Profile
Re: Warcraft 2 and Pentium CPUs?
« Reply #8 on: July 16, 2018, 01:04:37 AM »
ps yall play some shitty goddamn music..even i go to panama city