War2.ru Slogan
News: Back by popular demand, the SMF Arcade!!!
PLAY NOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Welcome to the forums! We're glad to have you here! :) You can register your account here, then feel free to introduce yourself in the Server.War2.ru board & let us know who you are on the server.

Applying Custom unit properties into games?[Solved] 948  10

Peon Posts: 5 Karma: +0/-0 **

DeluxeFlame

  • Peon
  • **
  • Posts: 5
    • View Profile
Applying Custom unit properties into games?[Solved]
« on: March 03, 2015, 02:16:26 PM »
Hey, my brother and I were trying to goof around with some nostalgic wc2. I set the unit properties and uncheck the use default in the map editor.
Then when creating the game on bne the unit properties don't stick (is it because we are playing in game type melee?) But it will work in custom scenario one player off of bne.

EDIT: Thanks CLAW, turns out we had to set up player properties as computers and use the game type 'use map default' to get what we wanted.
Ogre Mage Posts: 2345 Karma: +123/-179 ********

I hate naggers

  • Ogre Mage
  • ********
  • *
  • Posts: 2345
    • View Profile
Re: Applying Custom unit properties into games?
« Reply #1 on: March 03, 2015, 02:22:35 PM »
it has to be
-USE MAP SETTINGS
or
-top vs bottom with FIXED ORDER checked
Peon Posts: 5 Karma: +0/-0 **

DeluxeFlame

  • Peon
  • **
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Applying Custom unit properties into games?
« Reply #2 on: March 03, 2015, 02:25:47 PM »
hmm, I tried using map settings.
We are trying to play against computers. Is melee the only option with computers?
Top vs. bottom doesn't have them.
Ogre Mage Posts: 2345 Karma: +123/-179 ********

I hate naggers

  • Ogre Mage
  • ********
  • *
  • Posts: 2345
    • View Profile
Re: Applying Custom unit properties into games?
« Reply #3 on: March 03, 2015, 02:33:37 PM »
you can play with computers using the Use map settings option.
to have computers, you gotta set the certain colours as computer by doing this in the war2 map editor:
player -> player properties -> computer (as opposed to human)
"The Architect" Global Moderator Dragon Posts: 5022 Karma: +199/-111 *****

Certified MENSA Genius Brain (smart)

  • "The Architect"
  • Global Moderator
  • Dragon
  • *****
  • *
  • Posts: 5022
    • View Profile
Re: Applying Custom unit properties into games?
« Reply #4 on: March 03, 2015, 02:37:09 PM »
I made a crazy GOW version where knights were really strong and axers/archers were good so that humans and orcs would be useful and axers would be a worthwhile unit to line up behind footmen (and beefed up dragons/gryphons too I believe)

But since you need to run the game in fixed order it was kind of useless.
Peon Posts: 5 Karma: +0/-0 **

DeluxeFlame

  • Peon
  • **
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Applying Custom unit properties into games?
« Reply #5 on: March 03, 2015, 02:37:45 PM »
Oh map settings the game type. Turns out we had to change player properties into computers. Thanks Claw.

(hah just saw your post defining what I figured out, thanks!)
Peon Posts: 5 Karma: +0/-0 **

DeluxeFlame

  • Peon
  • **
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Applying Custom unit properties into games?[Solved]
« Reply #6 on: March 03, 2015, 11:45:54 PM »
If anyone is still here, I remember there being AI's that were programmed better and smarter. I don't know if it was a mod or certain PUDs.
Do they still exist?
Administrator Ogre Posts: 1348 Karma: +126/-9 *****

iL

  • Administrator
  • Ogre
  • *****
  • *
  • Posts: 1348
    • View Profile
*

iL

Re: Applying Custom unit properties into games?[Solved]
« Reply #7 on: March 03, 2015, 11:51:17 PM »
If anyone is still here, I remember there being AI's that were programmed better and smarter. I don't know if it was a mod or certain PUDs.
Do they still exist?
Probably Violent comps + AIE maps in combat is what you need?
Peon Posts: 5 Karma: +0/-0 **

DeluxeFlame

  • Peon
  • **
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Applying Custom unit properties into games?[Solved]
« Reply #8 on: March 04, 2015, 07:50:54 PM »
That does sound similar to what I remember seeing in the past. However, my googling is coming up dry, every page I go to just talk about it in patch notes. How do I access/activate the violent/aie maps?
Ogre Mage Posts: 2345 Karma: +123/-179 ********

I hate naggers

  • Ogre Mage
  • ********
  • *
  • Posts: 2345
    • View Profile
Re: Applying Custom unit properties into games?[Solved]
« Reply #9 on: March 04, 2015, 08:07:22 PM »
i suppose there are check boxes with it during the instalation of war2Combat client
Administrator Ogre Posts: 1348 Karma: +126/-9 *****

iL

  • Administrator
  • Ogre
  • *****
  • *
  • Posts: 1348
    • View Profile
*

iL

Re: Applying Custom unit properties into games?[Solved]
« Reply #10 on: March 05, 2015, 03:26:05 AM »
i suppose there are check boxes with it during the instalation of war2Combat client
Yes, and that checkbox is on by default.
There are all the campaign AI slots rewritten by self-made algorythms. That was a great job with it.

You can open properties for any map in AIE to check which campaign slot is being used for which purpose.